*Probleme de postare a comentariilor

Am remarcat, bineinteles cu ajutorul vostru, ca sistemul are ceva probleme la postarea comentariilor. Din pacate nu este din vina mea sau a setarilor facute de mine, este din vina celor care administreaza intreg domeniul blogspot, pur si simplu sistemul nu genereaza codul de securitate capcha ce trebuie tastat de voi pentru validarea comentariului respectiv. Sugerez apasarea butonului "previzualizare" de cateva ori inainte de postare, si totodata imi cer scuze pentru acest inconvenient.

vineri, 27 mai 2011

Stii s-o scoti? Scoate-mi-o!


Putini sunt cei care nu dau pe la stomatolog cu anii. Din fericire ma numar printre ei, am fost acum 16 ani pentru o obturatie de canal, inca de 2-3 ori la detartraje, anul trecut la o plomba si ete ca veni si momentul marii extractii a unei masele de minte sau a "premolarului de minte", ca sa fiu un pic mai tehnic. Faza 1, anestezia cu spray amortitor urmata de trei injectii adanci si invartite in gingii din care am impresia ca simti totusi un 20-30% din durere. Faza 2, discutie relaxanta despre ce urmeaza sa se intample, ceva mai tarziu am concluzionat ca n-a fost chiar ca-n descrierea initiala. Faza 3, presiune in draci pe nefericita masea din toate directiile, din moment in moment se mai simte cate un "Crank" sau "Parrrr", senzatie ce rezoneaza in toata cutia craniana, semn ca cel mai destept cedeaza. Si cedeaza, n-are de ales, facand loc fazei 4, curatenia. Se mai scoate un coltisor, se mai clateste gura, alt coltisor, alta clatire si bineinteles ca ultimul e cel mai incapatanat, se lasa scos cel mai greu, ca si cum s-ar stradui din rasputeri sa fie reminiscenta vie a ceea ce a fost odata, o masea. Faza 5, se coase rana formata, ori ma plictisisem de tot ce fusese pana atunci, ori mi s-a parut ca asta a durat cel mai mult. Sunt anuntat ca am fost cuminte, m-am comportat cuviincios si ca d-aia nu mi s-a "deschis sinusul" si totodata, am scapat "doar" intr-o ora, in loc de una si jumatate. Acum sunt acasa, imi trece anestezia si incep sa simt in gura ca un buzdugan cu 548.000 de tepi care se roteste cu 14.780 de rotatii pe minut. Naspaaaaaa!!!

5 comentarii:

  1. Gata? Iti revenisi? Sau te mai invarti? :)
    Vezi cu tehnicu ala... e "molar de minte" ;)
    Premolarul e dupa canin si nu e deloc de minte :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Hai ca-i de inteles. Avea atatea analgezice cand a scris postul, ca parea sa-i fi scos si canin si premolar si molar:D
    Un lucru insa e clar: merita scoasa maseaua de minte. Se scapa si de durere si de ceva kilograme.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa inteleg ca o sa le scoata si pe celelalte 3? :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa stii ca dupa ce tragi linie, e mult mai ieftin si mai usor de scos masea decat de reparat:D Si cum e la moda acum mancarea fara paine, mai mult cereale, orez brun si cartofi natur, atunci maselele chiar nu-si mai au rostul. in plus scapi si de stomatolog pe viata:))

    RăspundețiȘtergere
  5. Buei, ia lasati-mi voi maselele in pace, nu-mi mai scot nimic pentru multa vreme si e "premolarul de minte" pentru ca asa mi-a rasunat mie in cap explicatia stomatoloagei in timp ce deveneam grogy de la multipla anestezie... Clar? Eeeeee...

    RăspundețiȘtergere