*Probleme de postare a comentariilor

Am remarcat, bineinteles cu ajutorul vostru, ca sistemul are ceva probleme la postarea comentariilor. Din pacate nu este din vina mea sau a setarilor facute de mine, este din vina celor care administreaza intreg domeniul blogspot, pur si simplu sistemul nu genereaza codul de securitate capcha ce trebuie tastat de voi pentru validarea comentariului respectiv. Sugerez apasarea butonului "previzualizare" de cateva ori inainte de postare, si totodata imi cer scuze pentru acest inconvenient.

miercuri, 22 aprilie 2009

Bisoca

UPDATE 07.01.2012

Am reajuns aproape 3 ani mai tarziu, iar cu exceptia drumului dintre Vintila Voda si Bisoca, drum ce este distrus in totalitate, drum ce cred ca ar putea lejer concura pentru titlul de "cel mai prost drum din tara" sau cu putin efort din lume, lucrurile nu sunt schimbate in rest. Dar probabil ca acea bucata de aproximativ 20km, are un rol bine definit si cat se poate de clar, acela de a tine la cat mai mare distanta "mistretii de oras" pusi pe calarit ATV-uri, facut balamuc si maneleala crunta. Uluitoare sunt linistea si peisajele. Doamne, ce peisaje!!!

22.04.2009

Bisoca e departe... Ba daca ma uit mai bine pe harta, nu-i chiar asa departe, este la 170km de Bucuresti, totusi daca stau sa ma gandesc cand a ajuns asfaltul ultima oara pe acolo, daca ma uit la straiele ponosite ale localnicilor, la lipsa semnalului GSM si a canalizarii, Bisoca este totusi departe.
Ce-i interesant acolo? E interesant ca de la tine pana la primul vecin, mananci o paine, garajele proprietatilor nu sunt in curte ca la Pipera, ele sunt pe marginea drumului, pentru ca de unde parchezi masina pana la propria casa cobori sau urci juma de deal, si mai e interesant ca la slujba Invierii Domnului participa maxim 50-60 de persoane, or fi toti? In timpul slujbei femeile stau pe partea stanga a bisericii, iar barbatii pe partea dreapta, iar cand preotul spune “Veniti de luati Lumina!” trec cu totii civilizat, unul cate unul si iau lumina direct de la sursa.
Nu zic ca-s inebunit sa vad astfel de locuri, rupte de civilizatia pe care o stiu eu si de conditiile cu care sunt obisnuit, insa imi place fiorul pe care-l simt atunci cand vad ceva pentru prima oara, fie ca-i loc sau obicei.

34 de comentarii:

  1. Stiu sigur ca nu as putea trai intr-un loc ca acesta, rupt de lume. Cel putin nu aici in Romania, unde cei de la sate sunt muritori de foame. Insa, 1-2 zile din cand in cand, departe de agitatia orasului, de tehnologie, de praf si vecini zgomotosi, sunt o adevarata binecuvantare. cat timp vor mai exista....

    RăspundețiȘtergere
  2. auzi? da cu mobra se poate ajunge pana la locul fara canalizare??? ca ma tenteaza o noapte cu cortu' acolo!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. da pe unde e bisoca asta ma baiatule... in ce judet?

    RăspundețiȘtergere
  4. De la Buzau se tine DJ203K spre Vintila Voda, iar la Vintila Voda se face dreapta la un indicator, pana acolo este drum bun, dar dupa, numa cu vreun enduro, iar cu cortul in perioada asta... nu prea merge, e frig, noi de paste am facut focul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Fiindca e vorba de Bisoca, ma bag si eu si va spun asa: locuiesc la 10 km de KM 0 al Bucurestiului si NU am canalizare, apa curenta, asfalt pe strada si vecinu' imi sufla in ceafa.
    Nu beneficiez de respectul cuvenit din partea primarului, preotului, doctorului, politistului, a directorului de scoala, a poatasului asa cum se intampla la Bisoca.
    Acolo nu se intrerupe energia electrica, decat pe furtuna mare, ambulanta urca pana la cei 1000 m altitudine ori de cate ori este nevoie, desi oamenii sunt saraci, nu au datorii la magazinul alimentar sau la crasma, cum nu au nici la stat; in schimb au multe biserici pentru ca, acolo, oamenii au "frica mare de Dumnezeu" si se profita pe treaba asta.
    Pentru cei care stim ce inseamna civilizatia, e greu sa ne gandim cum traiesc ei acolo dar au cel mai curat aer, cel mai bun lapte, cea mai buna branzica si ...cea mai buna tuica!
    Pina acum stiam despre Bisoca ca fiind " un paradis terestru" sau " un colt de Rai" in nici un caz " locul fara canalizare"; povestea ciobanului Bucur care a intemeiat Bucurestiul incepe (se pare) la Bisoca, cea mai mare rezervatie naturala de pin din Romania e in Bisoca, oamenii sunt saraci pentru ca au trecut comunistii pe acolo si le-au confiscat tot iar unii dintre ei, care s-au opus, au facut ani grei de puscarie si multe alte povesti.
    ....si ma rog sa nu ajunga asfaltul prea curand in Bisoca ca sa poata ajunge acolo cei care stiu ce vor si cei care vor sa descopere "ceva nou"!
    Dar...sunt sanse mari sa se asfalteze "din cauza" unora ca Ion Vasile(fost prefect de Buzau), Cezar Preda(ceva pe la PD-L, buzoian) si altii, care au casute de vacanta in zona, asta e!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mai "fanule", acu' daca se asfalteza, nu poti spune ca-i rau, macar mai castiga zona un vizitator ca mine din cand in cand :-), iar in privinta tuicii, nu te contrazic de loc, mie nu-mi plac tariile, da' tuica de acolo m-a dat pe spate, si la propriu, si la figurat...

    RăspundețiȘtergere
  7. mai baieti io sunt din bisoca iar acolo nu e niciun enduro!drumul e foarte bun iar oamenii nu sunt muritori de foame !nu stiu de ce vb atunci cand nu stiti!nu e un loc rupt de lume ci este un loc chiar f cunoscut iar daca nu v-ati uitat niciodata pe harta roaniei nu aveti de unde sa stitzi! putetzi sa va ducetzi cand vreti fara niciun autoturism de teren ! se poate ajunge si cu o limuzina acolo!nu mai vb daca nu stizti c e!

    RăspundețiȘtergere
  8. Alo, sefu!!! N-a jignit nimenea locu' natal a lu' matale. Dar drumul de la Vintila Voda pana la Bisoca, ma scuzi dar este execrabil, ca se poate merge pe el si cu masina mica, asta-i altceva, mai departe, n-a zis nimeni ca Bisocenii sunt muritori de foame, era vorba despre viata in zonele rurale in general, si este loc rupt de lume pt ca nu exista semnal GSM. Ce te-a suparat, ca toata lumea a zis ca a fost misto, doar ca unii n-ar putea trai o viata acolo...

    RăspundețiȘtergere
  9. de cand nu ai mai fost acolo seful??? afla de la mine ca este semnal pe toate retelele mai ales cosmote care are acoperire suta la suta in comuna!mai dute sfu pe la bisoca si multumeste-te ca drumu tot este asa si ca vina nu e a nimanui ci doar al primariei si al guvernului pe care-l avem!nu te supara pe mine dar poate am inteles gresit cuvintele voastre ! numai bn va doresc!doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  10. Salutare altui iubitor de Bisoca!
    Pe unde stai in Bisoca?
    Poate chiar ne cunoastem mai cu seama ca avem aceleasi opinii in ceea ce priveste locurile bisocene.
    Nu trebuie sa ne suparam daca cineva are o parere( pozitiva cu nuante negative) despre Bisoca ci ar fi bine sa povestim ceea ce cunoastem, ceea ce exista, mai departe de lipsa de semnal la tel, lipsa asfaltului continu, fara gropi( care nu exista niciunde in Romania).
    Asa ca, astept sa vad ce mai pot afla si eu despre Bisoca, de la un locuitor autohton!
    Cu repect, pentru detinatorul blog-ului care ne da aceasta oportunitate,

    Acelasi fan Bisoca

    RăspundețiȘtergere
  11. STITI,,,.EU, M-AM NASCUT LA BISOCA,AM TRAIT LA BISOCA SI CHEAR LOCUIESC LA BISOCA DAR NU AM REGRETAT NICI-ODATA DE CE SUNT BISOCIAN.IMI IUBESC VECINII SI CONSATENII PE CARE II AM,SI PROFESORII SI DIRECTORUL PE CARE I-AM AVUT, IN TRECUT.DAK NU ERAU EI,NU ERAM EU CEEA CE SUNT ACUM.PEISAJELE SUNT CEVA DE NEDESCRIS,IAR,,IZVOARELE, LIMPEZI SI CURATE DIN CARE POTI BEA FARA SA TE MAI OPRESTI.,,. UN COLT DE RAI, ASA A FOST SII,TOT ASA VA RAMANE..[PENTRU TOT DEAUNA]

    RăspundețiȘtergere
  12. Tot respectul pentru dumneavoastra, domnule Gheorghita!

    Mai spuneti cate ceva din cand in cand despre Bisoca, orice fel de poveste a locului, pentru a face lucrurile intelese pana la capat.De exmplu ce stiti despre: Masa lui Bucur, Muntele de sare, Lacurile din padure, Biserica Manastirea Poiana Marului, atat lucruri din trecut cat si din prezent; ar fi interesant sa ne povestiti ceea ce stiti din batrani.
    De exemplu, ce inseamna numele comunei Bisoca?de unde se trage?Cat de veche e asezarea?
    Nu prea sunt asa multe informatii pe net.
    Cat despre domnul director Horhocica, tot respectul. Copii care invata in scoala dumnealui sunt extraordinari de bine educati, disciplinati, nu mai zic ce serbari frumoase organizeaza si ma bucur ca pastreaza traditiile zonei.
    Revin cu ragamintea de a ne povesti din legendele locului culese de la bunici, unchi, parinti si vecini.

    Un fan Bisoca

    RăspundețiȘtergere
  13. www.bisoca.ro , www.bisoca.home.ro , cateva informatii despre Bisoca.

    RăspundețiȘtergere
  14. eu vreau sa merg acolo pt cateva zile cu fam. sunt locuri de cazare?

    RăspundețiȘtergere
  15. Cazare gen pensiuni, inca nu...sunt in constructie.
    Daca vreti sa mergeti in zona se poate sa va cazati doar la cei din sat.

    RăspundețiȘtergere
  16. Catre fan-ul Bisoca... Este cel mai de succes pot pe care l-am relizat in tot blogul, asa ca, imediat cum da caldura, va trebui sa-mi reimprospatez impresiile despre acele meleaguri. Bisoca RULES!

    RăspundețiȘtergere
  17. Salutare, te asteptam cu drag!
    Apropo, casuta din pozele tale este de aproape 2 luni in circuitul turistic international. Avem cateva cereri si o confirmare tocmai din UK pentru august 2010.
    Asa ca, interes exista, potential avem...asteptam cati mai multi excursionisti, iubitori de traditii, natura si viata la "tara".
    Postezi pe undeva pe aici adresa site-ului despre casuta si locurile din Bisoca?

    Un fan Bisoca

    RăspundețiȘtergere
  18. vreau comision nene!!! :-))

    RăspundețiȘtergere
  19. No commission, be couse we doing that by ourselves.Sorry...

    RăspundețiȘtergere
  20. belea in bisoca si amfost de 2 ori

    RăspundețiȘtergere
  21. dar care e faza, s-a stricat drumul ? Eu am fost pe drumul Vintila Voda - Bisoca in anul 2001 si era asfaltul PERFECT, nu mi-a venit sa cred cat de buna putea fi soseaua aia ! Nu mai intalnisem asa ceva nicaieri. E drept, se termina asfaltul exact cand intrai in Bisoca, dar...
    Sa inteleg ca s-a stricat intre timp acea minunatie de drum ?

    RăspundețiȘtergere
  22. A trecut ceva vreme din 2001, nu?
    Drumul nu e impracticabil din moment ce autobuzul isi face traseul in fiecare zi, magazinele sunt aprovizionate la timp, posta aduce pensia atunci cand trebuie si toti cei care au masina si locuiesc acolo sunt multumiti cat de cat; deci nu e chiar asa de rau!
    Incearca si apoi te rugam sa ne povestesti.

    RăspundețiȘtergere
  23. Asa am sa fac. Incerc sa ajung we acesta. A propos, stie cineva unde anume se gaseste Zidul Uriasilor ? Si mai ales daca se poate ajunge la el dinspre satul Sarile, cu masina (si pana la ce distanta de el) ?

    RăspundețiȘtergere
  24. Incercati sa aflati mai multe despre Bisoca pe www.traditionalcottage.ro

    RăspundețiȘtergere
  25. un localnic spunea...vara e fabulos

    RăspundețiȘtergere
  26. Baietii din Bisoca!!!
    Vreau sa cumpar un teren acolo, am fost, am vazut ceva dar nu s-a finalizat nimic..
    Stie cineva ceva?
    Merci otilia_motoi@yahoo.com
    0722 62 42 42

    RăspundețiȘtergere
  27. Tocmai ce m-am intors de la Bisoca, dupa trei zile, de toamna, extraordinare. Soare-paduri aramii, ploaie-paduri aramii, bobite de catina coapte, cat cuprinde pe marginea drumului, capriore prin desisurile padurii, miros de rachiu, miros de fum de la soba, nuci, mere si pere direct din livada, ca e sezonul...minunat!
    Cazarea, traditionala, la un "localnic" din Bucuresti, prieten, gratis.
    Concluzia, e foarte frumos si toamna!

    RăspundețiȘtergere
  28. Ptr domnita care e interesata de teren in Bisoca, 3.900 mp, livada cu visini, pe marginea unui parau superb, drum in constructie, acte, 25000 ron, nu se negociaza.
    Numai daca sunteti ineresata, sincer, continuam discutia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt eu interesat, care este pretul actual si pe unde este terenul?
      Multumesc
      Valerian

      Ștergere
  29. Scuze de intarziere, nu am mai trecut pe aici.
    Sunt interesata de teren.
    1. Unde anume este terenul. In ce zona, si unde exact? Cat de drept/in panta este? Cum este drumul pana acolo (stiu ca este un drum facut acum doi ani. foarte greu si deja stricat, si merge de la Posta de usus catre un rau)
    2. Cum luam legatura? Telefonul si mailul meu sunt pe site.
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  30. Bah tati, ti i-ai pus in cap pe bisocaenii de pe forum. Ce dreaqu ma, alt subiect nu gaseai mah si tu?! Ia zi tu, cand o tundem din tara asta de cacat????

    RăspundețiȘtergere
  31. am mers cu masina chevrolet si i-am btricat capetele de biela in rest acceptabil

    RăspundețiȘtergere
  32. Pe blogul urmator: http://robisoca.blogspot.ro/ puteti urmari poze recente din Bisoca

    RăspundețiȘtergere