*Probleme de postare a comentariilor

Am remarcat, bineinteles cu ajutorul vostru, ca sistemul are ceva probleme la postarea comentariilor. Din pacate nu este din vina mea sau a setarilor facute de mine, este din vina celor care administreaza intreg domeniul blogspot, pur si simplu sistemul nu genereaza codul de securitate capcha ce trebuie tastat de voi pentru validarea comentariului respectiv. Sugerez apasarea butonului "previzualizare" de cateva ori inainte de postare, si totodata imi cer scuze pentru acest inconvenient.

vineri, 27 ianuarie 2012

Federer vs. Nadal


Acesta a devenit un adevarat derby pe care-l urmaresc de 7-8 ani mereu cu sufletul la gura, avand in vedere ca sunt un fan inrait al sportului alb, tenisul. Cu toate ca poate parea oarecum fortat, am senzatia ca aceasta disputa este similara antologicei lupte dintre bine si rau, dintre Fat Frumos si balaurul cu 7 capete sau Zmeul cel hapsan si rau. Daca printre comentariile ce-l vizeaza pe Federer pe TV, se pot auzi remarci de tipul: "cata finete", "control perfect", "serviciu impecabil", "incredibil, ce atingere magica" sau "splendida lovitura geniala"; cele ce se refera la Nadal suna cu totul altfel: "ce minge a ajuns", "in 3 pasi a strabatut tot terenul", "cum a agatat mingea la limita cu acel top spin enorm"; asta in timp ce comentariile legate de meciul ca eveniment sportiv, suna cam asa: "la ce nivel se joaca", "un meci de exceptie" sau "fantastica partida". Tot ce spun comentatorii este perfect adevarat, se desfasoara un meci intre cel mai genial jucator de tenis al tuturor timpurilor si cineva care are in mana o racheta de tenis si alearga pe teren de parca ar fi echipat cu un motor de 100CP, cineva care, sincer sa fiu, la felul in care loveste cu forehand-ul, ma mir cum mai are incheieturile mainii la locul lor. Probabil ca daca as fi cel mai tare in tenis, as interzice participarea lui Nadal la turnee, pe motiv de vulgaritate extrema, nu este normal sa lasi pe terenul de tenis pe cineva care foloseste racheta pe post de bata de baseball si care una doua isi baga degetele in fund dupa chiloti. Rafa please, don't hurt my intelligence!



Cand eram mic si abia descopeream acest sport uimitor, exista un jucator pe nume Jim Courier la care, pur si simplu, nu ma puteam uita, indiferent ca juca impotriva lui Sampras sau Becker, etaloane pentru mine la acea vreme, atat de urat putea sa joace. Ca sa fac o comparatie, intre el si Nadal, se poate spune ca Jim juca superb. Interesant a fost faptul ca faza meciului nu a fost oferita de unul dintre cei doi jucatori ci culmea, de un copil de mingii...
Jos Nadal, du-te bah la slabit si mai invata niste tenis, ca bine zicea Tiriac!!! Pana l-o mai prinde Federer la colt, ca deh, a imbatranit si omu' si mai are si 3 femei pe cap, ma voi cosola macar cu faptul ca, totusi Nadal va fi bagat din cand in cand in corzi, de cineva care cunoaste acest sport, Nole Djokovic. Deci exista dreptate in tenis, normal, pana nu pierzi ultimul punct, n-ai pierdut partida...

2 comentarii:

  1. Federer, frumos joc ai! De fiecare data cand ma uit la o partida cu tine, ma trec fiorii. Sper sa mai joci pana o sa am ocazia sa te urmaresc live.

    RăspundețiȘtergere
  2. imi place cum ai scris , mi se pare si foarte buna si pertinenta remarca despre cele 3 tipuri de comentarii.
    Dar sunt fana Rafa de cand a aparut. Dincolo de gestul lui caraghios (dar iei omul cu tot cu caraghioslacurile lui cand esti suporter), imi plac teribil doua lucruri rare la el : cat e muncitor si cat de modest e baiatul asta, si a ramas neschimbat si dupa ce a urcat in ierarhie.
    Nu pot fi toti artisti, asa cum pe tine te irita grosolania lui Rafa, pe mine ma irita usurinta lui Federer, mi se pare ca nu-i corect ca un om cu atata talent nativ sa joace de la egal la egal cu oamenii ce trebuie sa munceasca teribil ca sa atinga un asemenea nivel.

    RăspundețiȘtergere