*Probleme de postare a comentariilor

Am remarcat, bineinteles cu ajutorul vostru, ca sistemul are ceva probleme la postarea comentariilor. Din pacate nu este din vina mea sau a setarilor facute de mine, este din vina celor care administreaza intreg domeniul blogspot, pur si simplu sistemul nu genereaza codul de securitate capcha ce trebuie tastat de voi pentru validarea comentariului respectiv. Sugerez apasarea butonului "previzualizare" de cateva ori inainte de postare, si totodata imi cer scuze pentru acest inconvenient.

sâmbătă, 12 iunie 2010

Sportul rege sau pozitie de monopol?




De ce oare este fotbalul sportul rege? Poate pentru ca este foarte usor de practicat. Spre exemplu, pe "vremea noastra", adica prin anii 80-90, ne strangeam cu totii la bara din spatele blocului si jucam "Nemtoaica" si "Hohombal", aproape in fiecare zi, de primavara pana toamna, acum s-au mai modernizat pustii, joaca "Fifa" in retea. Poate pentru ca este un sport usor de inteles de catre oricine, nu pui mana, dai cu piciorul sau cu capul si tre' sa nimeresti intre cele trei bare, surprinzand portarul. Este oare un sport care formeaza corpul frumos? Nu. Uitati-va cum arata un inotator sau un atlet si apoi la picioarele unui fotbalist. ...Si atunci de ce sport rege? Poate din cauza ca este promovat in exces de media noastra de cacao. Fiecare canal specializat pe sport transmite cate un campionat de pe la Spania, sau Anglia, sau Bundesliga, pe cand un campionat de motociclism, britanic sau american, care uneori sunt poate mai interesante decat SBK sau MotoGP, n-ai pur si simplu unde sa vezi, nici macar la "Stirile pe scurt". La fel e si cu tenisul, inafara turneelor de mare slem si cupa Davis pe TVR2, nu exista un meci demonstrativ sau vreun turneu inafara ATP. Si inca o vorba despre sistemul infect de arbitraj din fotbal, cred ca a ramas singurul sport in care o echipa poate pierde sau castiga un meci, daca asa are chef arbitrul central. ...Cat despre manifestarile suporterilor, nici macar nu-mi mai tocesc unghiile sa comentez.

Acum ca a inceput si mondialul... voi zapa, bineinteles, peste posturile ce-l transmit, la fel ca si pana acum. O juca si Romania? Daca-l vad pe Mutu, las 5 secunde in plus...

UPDATE - 13.07.2010/13:10
Vazui si io marea finala. Nu pentru ca-mi place "sportul rege", ci pentru placerea transmisiei in format HD, care este in cazul de fata a fost mai interesanta decat continutul transmisiei. Am constatat cu tristete ca am dreptate, nu cred ca a existat filmare om la om, fara agatari de tricouri, calcaturi pe picioare, coate-n gat, imbranceli, agatari, la fel cum n-au lipsit nici simularile cu rostogoliri artistice si vaicareli acute, si bineinteles ca era imposibil sa lipseasca deciziile eronate de arbitraj. Toate acestea, in conditiile in care reluarile sunt absolut perfecte, in majoritatea cazurilor se vede ce s-a intamplat chiar de la prima reluare, daramite de la 5-6 camere, toate HD. Ce-o fi atat de complicat sa pui un arbitru in fata televizorului cu o casca pe urechi, eu unul nu pot sa pricep. Regulamentul actual permite violenta pe teren, gesturi nesportive, lipsa de respect fata de adversar si reguli, deoarece arbitrii nici daca ar vrea, nu ar putea urmari tot ce se intampla pe teren, iar atunci cand vad, posibilitatea de a gresi este extrem de mare. Corectitudinea paleste in fata erorii si dubiului, iar asta nu are nici o legatura cu simbolistica si definitia sportului.

10 comentarii:

  1. E foarte tare fotbalul asta! 11 dobitoci per echipa, alearga ca nemancatii pret de 90 minute, pana le ies plamanii din pleura! Super interesant! Nimeresc o data de doua ori poarta, cu putin noroc, dupa care urmeaza stirile fotbalistice despre chilotii nevestelor, masinile straine nou achizitionate, si cati bani mai invart domniile lor.
    Nu am nimic cu sportul respectiv si nici cu practicantii ori spectatorii da, sa moara bibi daca nu era mai interesant sa le vare 22 de mingii in teren!
    Ce gipi, ce (p)tenis, hai frate... sa dam cu capu, sa dam cu sutu, sa dam e treaba, cu orice ne vine la picior, mana sau gura!
    Sport infantil, primitiv, public dornic de Sandra Brown si Acces direct!
    Long live la Roumanie!

    RăspundețiȘtergere
  2. eu cred ca sunteti rai. e sportul rege tocmai pentru ca e asa de simplu. voi nu stiti ca toate marile idei si marile lucruri pe lumea asta sunt simple ?
    nu asteptati niciodata sa vedeti vreun sport motorizat care sa aiba atata popularitate precum fotbalul. sau tenisul, care e un sport frumos dar din pacate e promovat ca un sport de snobi, unde toata lumea trebuie sa faca ciocu mic cand se serveste ca altfel se caca aia pe ei si isi scrantesc degetelele, of of....

    RăspundețiȘtergere
  3. am facut o pauza de reclame si continui acum: multe sporturi sunt frumoase. vezi rugbi si chiar F1 moto GP ori baschet. de ce e fotbalul cel mai popular ? pentru ca il poate juca oricine, oricum. oriunde. ai nevoie de o minge si atata tot. se poate juca in 2 in 3, in 20... n-ai nevoie de echipament, de teren, poti face porti din doua pietre ...si tot asa. asta e secretul. ofticosilor ! hehehehe

    RăspundețiȘtergere
  4. tocmai ce ziceam si eu .... nu se poate da la fiecare jucator cate o minge?? a! si doua pietre ... cine stie poate devine si mai interesant!

    RăspundețiȘtergere
  5. Bai nea Mircea, pe de o parte confirmi ce am spus eu, rezum: fotbalul este probabil cel mai popular sport pt. ca este usor de practicat si de inteles... Ai vazut filmuletul de mai sus? Vreau sa am posibilitatea de a alege ce sport imi place, daca ar exista aceasta posibilitate, nu cred ca ar mai fi atat de popular fotbalul. Mai mult, vreau sa-mi placa chiar si fotbalul, dar vreau sa vad fotbal arbitrat corect, cu galerii care nu striga "m..e becali" si cu jucatori cu mentalitati fairplay, care mai degraba sa poata accepta mingea in propria plasa, decat sa-i rupa adversarului picioarele. Cand va fi fotbalul asa, anunta-ma si pe mine, promit ca vom vedea toate meciurile impreuna.

    RăspundețiȘtergere
  6. nu inteleg de ce nu ai posibilitatea de a alege sportul dorit ? pentru ca nu difuzeaza mass-media altceva decat fotbal ? Eu cred ca difuzeaza dupa cum sunt gusturile publicului. DAca s-ar incuraja si alte sporturi atunci probabil ca ar scadea cota fotbalului- vezi franta, germania, spania, sua...
    acuma, nu e perfect nimic. si eu vreau sa vad galerii civilizate, jucatori fair play. Dar sa stii ca prin alte tari nu se intampla chiar asa. Uita-te la anglia, ce civilizatie este si pe teren si in tribune. Daca la noi e altfel, e problema romaniei nu neaparat a fotbalului.

    RăspundețiȘtergere
  7. acum am vazut si update-ul tau. ai dreptate, arbitrajul ramane marea problema a fotbalului, peste tot in lume. DAr tu iti dai seama ce popular ar fi fotbalul daca ar fi si arbitrajul pus la punct ? Atunci chiar ca nu ar mai fi loc de alt sport.. :-)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce treaba ai tu cu fotbalul prietene...? Criza asta te-a adus in lipsa crasa de idei..ha ha ha..:)))

    RăspundețiȘtergere
  9. Du-te frate-n America si lasa-ne...:))

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga Dane, n-am nici o treaba cu fotbalul, dar macar am simtit nevoia sa justific de ce, pentru ca cred ca ar trebui sa fie in aceeasi situatie mult mai multi, la cate probleme are, nu merita acest sport atata popularitate. Cat despre America, sunt deja acolo, lasa si tu un ID de mess, poate ne mai auzim din cand in cand...

    RăspundețiȘtergere