*Probleme de postare a comentariilor

Am remarcat, bineinteles cu ajutorul vostru, ca sistemul are ceva probleme la postarea comentariilor. Din pacate nu este din vina mea sau a setarilor facute de mine, este din vina celor care administreaza intreg domeniul blogspot, pur si simplu sistemul nu genereaza codul de securitate capcha ce trebuie tastat de voi pentru validarea comentariului respectiv. Sugerez apasarea butonului "previzualizare" de cateva ori inainte de postare, si totodata imi cer scuze pentru acest inconvenient.

luni, 8 februarie 2010

Istanbul ...Made in Turkey


Nu stiu de ce simt o senzatie ciudata de euforie cand calaresc o autostrada cu 3 sau mai multe benzi pe sens, cu poduri, pasaje si viaducte. Probabil pentru ca le astept de mult timp si nu mai vin. Ei bine, in Istambul cam pe oriunde ai umbla, cu exceptia centrului istoric, ai parte de ele. Vreau sa spun oriunde, ele trec prin mijlocul orasului, leaga cartierele importante de zonele industriale, doua dintre ele traverseaza stramtoarea Bosfor si te duc in Asia si nu exista drum principal cu mai putin de doua benzi pe sens. Nu inteleg cum mama naibii e posibil, este vorba despre turci totusi. Nu sunt francezi, nici britanici, nemti nici atat, si cu toate astea sunt atat de departe de noi, dar nu vreau sa ma indepartez de subiect si sa incep sa blestem iar saraca tara in care traiesc, mai bine ma limitez la a lasa cateva imagini sa vorbeasca...



3 comentarii:

  1. Poate au inteles cu mult timp in urma ca dezvoltarea economica necesita si infrastructura. Ciudat insa ca au calitate in privinta strazilor, insa nu si in cea a constructiilor de locuinte. Ce o fi mai important?!? sa mergi zilnic pe un drum fara gropi si ambuteiaje sau sa locuiesti intr-o casa mai sigura gandindu-te ca in caz de cutremur ai sanse mari de supravietuire. Cand probabilitatea producerii unui cutremur puternic este o data la 150 de ani....

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi plac fotografiile cu cladiri, cele din ultimele 4 poze. Una pare a fi o moschee, si cealalta o poarta. Imi dau o senzatie de ceva foarte solid. Imi aduc aminte si de catedrala Sf. Sofia, care a rezistat secolelor si cutremurelor.

    Iar despre senzatia de euforie despre care vorbeai am simtit-o cel mai tare pe autostrazile din Statele Unite. Ma uit la pozele care le-am facut acolo si ma gandesc de ce oare am fotografiat sosele iarasi si iarasi. Desigur, senzatiile mi le aduc aminte chiar cand ma uit, simteam... libertate poate? Si in Germania mi-a placut, dar la nemti am vazut si multe drumuri delicate, cochete, adica cu doar doua benzi, si nu erau aglomerate. Cand ma gandesc la Turcia ma gandesc la faptul ca au dezvoltat turismul mai bine decat multi din jurul lor. Pana acum am auzit de 3-4 experiente turistice legate de Antalya, toate la superlativ.

    RăspundețiȘtergere
  3. The pictures look facinating.
    Well done.

    RăspundețiȘtergere