*Probleme de postare a comentariilor

Am remarcat, bineinteles cu ajutorul vostru, ca sistemul are ceva probleme la postarea comentariilor. Din pacate nu este din vina mea sau a setarilor facute de mine, este din vina celor care administreaza intreg domeniul blogspot, pur si simplu sistemul nu genereaza codul de securitate capcha ce trebuie tastat de voi pentru validarea comentariului respectiv. Sugerez apasarea butonului "previzualizare" de cateva ori inainte de postare, si totodata imi cer scuze pentru acest inconvenient.

miercuri, 15 aprilie 2009

Emigra-mi-as hoitu'!

Zilele trecute ma duc la banca. Imi astept randul civilizat, pastrand limita de discretie impusa prin linia trasata pe podea, si desi era doar o persoana in fata mea, am asteptat la singurul ghiseu din trei, unde se afla un reprezentant, aproximativ 6 minute. Ma rog, nu eram grabit, nu fac mare caz de asta. Ajung la ghiseu, dau ochii cu un tinerel, fie proaspat absolvent, fie in curs de absolvire:
- Buna ziua!
- Buna ziua, as dori un extract de cont.
Ii comunic titularul, numele, prezint buletinu', verifica omu' baza de date si... stupoare...
- Va trebui sa faceti o depunere, nu aveti suficienti bani pentru un extras.
- Cum se poate? Am lasat special vreo 80 RON pentru administrarea contului, ar fi trebuit sa ajunga vreo 16 luni.
- Din pacate, comisioanele de administrare s-au majorat de la 5 la 10 RON pe luna.
- Vreti sa spuneti ca s-au DUBLAT nu?
- Da.
- In acest caz stimate domn, spuneti-mi cat trebuie sa depun pentru extrasul de care am nevoie, si totodata va rog sa inchideti contul.
- Pentru extrasul de cont trebuie sa depuneti 13.26 RON, iar inchiderea de cont va costa 40 RON.
- Caaaaaat?
- 40 RON.
- As dori sa vorbesc cu cineva din conducere.
Pune mana pe telefon si in cateva momente apare managera.
- Care este problema?
- Domnisoara, in primul rand as dori sa stiu de ce nu am fost anuntat cu privire la modificarea comisionului de administrare si in al doilea rand de ce ma costa 40 RON sa inchid acest cont?
- Conform conventiei pe care am semnat-o, ne rezervam dreptul de a modifica taxele de administrare oricand consideram necesar acest lucru, iar inchiderea de cont este tot o taxa de administrare.
- Si de ce nu ati facut-o 100 RON sau 10.000 RON? Macar faceati o afacere ca lumea...
- Aaaa sunteti ironic?
- Nu sunt domnisoara, doar ca ma grabesc sa inchid acest cont cat timp imi mai permit, poate ca daca vin luna viitoare, o sa-mi luati tot salariul.
Imi da o cerere pe care o completez, semnez, stampilez, depun la casierie cei 53.26 RON si scap de nemernicii care in loc sa fie fericiti ca-mi tin banii la ei, ma jegmanesc cu nerusinare.
Deci in tara asta s-a legalizat hotia. Ce dracu sa fac sa am si io o banca?

6 comentarii:

  1. Care banca mosule... Care banca!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. O sa-ti zic in particular, astia la cat sunt de ahtiati dupa profit, o sa ma dea in judecata, o sa ceara dovezi, io n-o sa am si o sa ma dea afara din casa...

    RăspundețiȘtergere
  3. Votez pentru salariul in plic si neaparat la negru. Si-atunci nu vom mai avea nevoie de conturi deschise la banci, nu ne vom mai amara ca platim taxe si nu vedem nici o imbunatatire a traiului, bugetelor de pensii si sanatate nu le vom duce dorul. Vom sti exact la cat este apreciata munca noastra, cand nu se vor mai eschiva dupa taxe si impozite.

    RăspundețiȘtergere
  4. pai n-o sa te dea in judecata, asa ca spune numele. dupa ce ca ti-au facut ce ti-au facut ii mai si protejezi ? zi domnule ce banca mizerabila e aia ! ce , poate facem si un site unde ii dam in gat toate bancile.
    in al doilea rand nu s-a legalizat hotia, ba dimpotriva. e interzis prin lege sa-ti mai majoreze fara sa te anunte deci puteai sa nu le dai nimic, ca n-aveau ce sa-ti faca

    RăspundețiȘtergere
  5. Bine dom'le, bine!Da' daca ma leaga astia, lasi hartogaraia de birou si vii sa ma aperi nenica...
    Banca aia mizerabila este RIB...

    RăspundețiȘtergere
  6. am vazut recent un documentar legat de banci si taxe ... va sugerez sa il vedeti ... il gasiti pe blogul meu... click pe user

    RăspundețiȘtergere