*Probleme de postare a comentariilor

Am remarcat, bineinteles cu ajutorul vostru, ca sistemul are ceva probleme la postarea comentariilor. Din pacate nu este din vina mea sau a setarilor facute de mine, este din vina celor care administreaza intreg domeniul blogspot, pur si simplu sistemul nu genereaza codul de securitate capcha ce trebuie tastat de voi pentru validarea comentariului respectiv. Sugerez apasarea butonului "previzualizare" de cateva ori inainte de postare, si totodata imi cer scuze pentru acest inconvenient.

joi, 30 aprilie 2009

Liberalul socialist

Eu unul, detest politica, desi ma consider un om bine informat, adica urmaresc talk-shouri politice, mai citesc si cate un ziar si mai si discut cu un prieten, doi ca sa mai aud si alte pareri si… detest politica, nu stiu daca as mai avea acest sentiment daca as fi cetatean german, dar aici o detest, probabil din cauza oamenilor care o fac.
Dupa cum stie toata lumea, pentru 4 ani am avut un guvern liberal. In esenta mea sunt un liberal, pentru ca pretuiesc cel mai mult libertatea, pentru ca simt nevoia sa fac ce am chef, iar principiile liberale sunt cele care pun mai presus de orice libertatile de exprimare si de decizie ale omului, precum si proprietatile sale ( http://ro.wikipedia.org/wiki/Liberalism ). Si daca ati studiat un pic definitia din link as dori sa ma intorc la ex-guvernul nostru liberal din perioada 2004-2008 si la cateva din caracteristicile acestei guvernari.
1. Taxa auto – ca se cheama “de prima inmatriculare”, “de poluare” sau “de mediu”, ea, ca masura incalca, pe langa principiul european al liberei circulatii a marfurilor si un principiu liberal de baza, acela al libertatii individuale. Mai simplu, libertatea de decizie imi este afectata, sunt discriminat prin taxare in cazul in care imi doresc un automobil vechi sau poate ca nu-mi permit unul nou, drept pe care il am in cazul alegerii oricarui alt tip de produs…
2. Discurs – “Am dublat pensiile si salariile”. Marim, facem, dam, parca un astfel de discurs avea ceausescu la balcon cu cateva minute inainte sa se suie in elicopter, nu mai vorbesc de neocomunistii de dupa ‘89. Un liberal adevarat oare nu ar fi trebuit sa se concentreze pe restructurarea si eficientizarea institutiilor statului, pe imbunatatirea mediului de afaceri, pe cresterea nivelului de trai si dezvoltarea infrastructurii?
3. Aparat de stat – in loc sa se apuce, in sfarsit cineva sa restructureze nenorocirea asta de birocratie si sa simplifice procedurile din relatia cu statul, ce a facut acest guvern? A mai angajat inca vreo 100.000 de persoane.
4. Rezultat – in anul 2008, crestere economica 5.2%, deficit bugetar 7.9%. Daca din cifrele acestea ar fi rezultat macar 400-500km de autostrada pe langa cele doua cocoase de pe DN1, care trec peste nimic, nu cred c-ar fi zis nimeni nici “Miau”, dar cand cheltuiesti un car de bani, iar noi ramanem cu praful de pe toba, cred ca se impune un element de lagatura intre cele doua maini. Ar trebui facuta o lege prin care un guvern care depaseste deficitul bugetar cu peste 2% sa raspunda penal, altfel n-o sa vedem noi performanta in veci.

Sa concluzionez: am vazut in 20 de ani cam toate numele de partide perindate pe la guvernare, cu sustinere majoritara, minoritara, coalitii rupte si refacute, cu presedinti destituiti de parlament, guverne destituite de mineri, tensiuni interetnice, dar ca nivel de dezvoltare a noastra ca natiune, slab de tot nene! Eu unul nu am remarcat decat diferite forme de socialism, mai severe sau mai blande. In aceste conditii, ma gandesc ca, daca nici un sistem politic nu are capacitatea de a aduce bunastare in in randul maselor pe care ar trebui sa le reprezinte, va propun sa ne gandim cum putem face trecerea catre alta era, o era in care sa nu mai exista hotie, minciuna, inselatorie. De ce? Pentru ca nimeni n-ar mai avea nevoie sa fure, sa minta si sa insele deoarece ar avea la dispozitie toate mijloacele necesare traiului si satisfacerii placerilor, o lume fara datorii, corporatii, banci, datorii, stat, politie, justitie si bani, si totodata, pentru ca specia umana are capacitatea de a se apara impotriva pericolului, atunci cand il constientizeaza, aceasta este ERA TEHNOLOGICA.

*sunt necesare aproximativ 4 ore, recomand inchiderea telefoanelor inainte de vizionare, advevarul asa cum este prezentat este brutal si trebuie bine inteles.

Iata cateva mostre despre cum arata infrastructura rutiera intr-o tara araba, despre care nu putem spune ca are ani de civilizatie in spate. De ce oare altii reusesc sa-si foloseasca banii constructiv si noi nu?

5 comentarii:

  1. Emigrare sau ignoranta. Doar astea-s solutiile aici.
    Si totusi este o tara frumoasa, pacat ca-i locuita.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi permit sa adaug ca si comentariu urmatorul link - http://roxanaandronescu.ro/zeitgeist/

    RăspundețiȘtergere
  3. Am sa incep cu o poveste frumoasa despre tara araba fara de civilizatie: " A fost odata un seic care a avut visuri marete. Tinutul sau, aflat pe tarmul Golfului Persic, era un sat toropit, ars de soare, locuit de cautatori de perle, pescari si comercianti care isi acostau corabiile arabe subrede de-a lungul unui golfulet. Dar acolo unde altii au vazut doar un golfulet salciu, acest seic, Rashid bin Saeed al Maktoum, a vazut o magistrala catre lume.
    Intr-o zi, in 1959, a imprumutat multe milioane dew dolari de la vecinul sau bogat, Kuweit, pentru a draga golful. A construit cheiuri, depozite si facut planuri pentru sosele, scoli si case.
    Fiul sau, seicul Mohamed bin Rashid al Maktoum, conduce acum Dubaiul, transformand viziunea de la rasarit a tatalui sau in lumea fantastica. Se pare ca oameni din 150 de natii s-au mutat aici sa traiasca si sa lucreze; Rata sa de crestere economica, de 16% in 2008, este de doua ori mai mare decat cea a Chinei.
    De aceea, oamenii incep sa-si intrebe guvernele: "Daca Dubaiul poate, noi de ce nu am putea?"
    Trebuie spus ca Dubaiul nu seamana cu nici un alt loc de pe Pamant. Este capitala vietii pe picior mare; Este genul de loc unde telefoanele mobile incrustate cu diamante, de 10.000 $ bucata, incheie tranzactii instantane; unde anual milioane de oameni vin cu avionul doar pentru cumparaturi, o tara fara taxe pe venit, cu un sistem bancar excelent si o legislatie care favorizeaza bunurile si proprietatea.
    Dar cine face munca in realitate... e un subiect sensibil. Demografic vorbind, Dubaiul nu este un oras-stat arab; mai putin de 1 din 8 locuitorii sunt cetateni ai E.A.U. si muncitorii-oaspeti din sudul Asiei reprezinta peste 60% din populatie.Acesti oameni, muncitorii, sunt tratati ca "suboameni"; se lucreaza in ture de 12 ore pe tura, pe o caldura torida pentru un castig de aprox. 5 dolari pe zi;
    In spatele zgarie-norilor stralucitori, acestia traiesc in in tabere pentru muncitori,insalubre;persista o lume de noapte, cu hoteluri ieftine si prostituate, gansteri indieni si rusi, spalatori de bani si traficanti de orice, de la arme si diamante pana la fiinte umane.
    Pana una alta, ma gandesc ca un asemenea succes fulgerator pe spatele altora, pune la grea incercare pastrarea identitatii Dubaiului.
    Asa ca, nu stiu ce asteptari sa mai am de la guvernantii nostri si e bine sa ne bazam pe ceea ce putem noi( pe persoana fizica!!!)
    Parerea mea, emigrati doar daca aveti certitudinea ca e mai bine ca in Romania!

    Acelasi fan Bisoca

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu ma pot abtine sa nu amintesc de experienta foarte mediatizata a chinezilor veniti sa munceasca in Romania. Cu ce s-au ales? Nici macar salariul nu l-au primit. Eu zic ca cei ce muncesc in Dubai o fac de nevoie, dar si pentru ca sunt siguri ca vor primi acei bani. Eu i-am vazut muncind zi-lumina. Nu cred ca ar munci in acest ritm fara sa stie ca vor fi remunerati. Desi e greu de crezut, arabii sunt mult mai civilizati decat noi. De fapt, doar in India am mai vazut oameni batandu-se pentru mancare gratis, cum s-a intamplat la noi. Asa ca ma intreb, cat de rau o fi sa fii exploatat 8 ore pentru munca ta, iar apoi sa ajungi foarte repede acasa avand 4, 5 sau chiar 6 benzi pe sens, sa poti iesi apoi la plimbare fara grija ca vei fi atacat pe strada? Sau poate e mai bine sa muncesti cel putin 8 ore pe zi, plus alte 2 ore pierdute in trafic, sa intalnesti caini gata sa te muste la orice pas, sa nu poti pleca intr-un week-end fara sa stii ca vei pierde cel putin jumatate din timp pe drum? Si pentru ca e un subiect de actualitate, sa am nevoie de cunostinte contabile pentru a-mi declara veniturile realizate?
    Si-acum ca m-ai facut curioasa: exista vreun loc unde nu e mai bine decat in Romania?

    RăspundețiȘtergere
  5. Fetelor, nu va certati, va rog frumos!
    In primul rand, vinovati de statul de "suboameni" sunt guvernantii tarilor din sudul Asiei unde venitul mediu pe cap de locuitor este de sub 1$/zi, gandeste-te ca pentru ei sunt venituri de 5 ori mai mari acolo, arabii, ca si orice alti oameni de afaceri nu pot decat sa profite de forta de munca ieftina, noi nici macar de asta nu suntem in stare. In al doilea rand infractionalitatea se reduce doar la accidente in trafic si furturi de masini de lux, talharia si hotia sunt la cote foarte apropiate de 0, in al treilea rand nu exista hoteluri ieftine, daca gasesti ceva, zi-ne si noua repede, si in al patrulea rand, doar nu ma vezi pe mine plecand sa muncesc pe 150$/luna? :-)
    E adevarat, au si ei problemele lor, am specificat cat se poate de clar ca nu au cine stie ce civilizatie in spate, dar am si eu o pretentie, vreau niste asfalt, un pasaj si 3 poduri sa am pe unde sa ma duc la servici. Daca in 20 de ani nu s-a putut, cat mama dracului o sa mai dureze? ...ca mi-am pierdut rabdarea...

    RăspundețiȘtergere