*Probleme de postare a comentariilor

Am remarcat, bineinteles cu ajutorul vostru, ca sistemul are ceva probleme la postarea comentariilor. Din pacate nu este din vina mea sau a setarilor facute de mine, este din vina celor care administreaza intreg domeniul blogspot, pur si simplu sistemul nu genereaza codul de securitate capcha ce trebuie tastat de voi pentru validarea comentariului respectiv. Sugerez apasarea butonului "previzualizare" de cateva ori inainte de postare, si totodata imi cer scuze pentru acest inconvenient.

sâmbătă, 12 iunie 2010

Sportul rege sau pozitie de monopol?




De ce oare este fotbalul sportul rege? Poate pentru ca este foarte usor de practicat. Spre exemplu, pe "vremea noastra", adica prin anii 80-90, ne strangeam cu totii la bara din spatele blocului si jucam "Nemtoaica" si "Hohombal", aproape in fiecare zi, de primavara pana toamna, acum s-au mai modernizat pustii, joaca "Fifa" in retea. Poate pentru ca este un sport usor de inteles de catre oricine, nu pui mana, dai cu piciorul sau cu capul si tre' sa nimeresti intre cele trei bare, surprinzand portarul. Este oare un sport care formeaza corpul frumos? Nu. Uitati-va cum arata un inotator sau un atlet si apoi la picioarele unui fotbalist. ...Si atunci de ce sport rege? Poate din cauza ca este promovat in exces de media noastra de cacao. Fiecare canal specializat pe sport transmite cate un campionat de pe la Spania, sau Anglia, sau Bundesliga, pe cand un campionat de motociclism, britanic sau american, care uneori sunt poate mai interesante decat SBK sau MotoGP, n-ai pur si simplu unde sa vezi, nici macar la "Stirile pe scurt". La fel e si cu tenisul, inafara turneelor de mare slem si cupa Davis pe TVR2, nu exista un meci demonstrativ sau vreun turneu inafara ATP. Si inca o vorba despre sistemul infect de arbitraj din fotbal, cred ca a ramas singurul sport in care o echipa poate pierde sau castiga un meci, daca asa are chef arbitrul central. ...Cat despre manifestarile suporterilor, nici macar nu-mi mai tocesc unghiile sa comentez.

Acum ca a inceput si mondialul... voi zapa, bineinteles, peste posturile ce-l transmit, la fel ca si pana acum. O juca si Romania? Daca-l vad pe Mutu, las 5 secunde in plus...

UPDATE - 13.07.2010/13:10
Vazui si io marea finala. Nu pentru ca-mi place "sportul rege", ci pentru placerea transmisiei in format HD, care este in cazul de fata a fost mai interesanta decat continutul transmisiei. Am constatat cu tristete ca am dreptate, nu cred ca a existat filmare om la om, fara agatari de tricouri, calcaturi pe picioare, coate-n gat, imbranceli, agatari, la fel cum n-au lipsit nici simularile cu rostogoliri artistice si vaicareli acute, si bineinteles ca era imposibil sa lipseasca deciziile eronate de arbitraj. Toate acestea, in conditiile in care reluarile sunt absolut perfecte, in majoritatea cazurilor se vede ce s-a intamplat chiar de la prima reluare, daramite de la 5-6 camere, toate HD. Ce-o fi atat de complicat sa pui un arbitru in fata televizorului cu o casca pe urechi, eu unul nu pot sa pricep. Regulamentul actual permite violenta pe teren, gesturi nesportive, lipsa de respect fata de adversar si reguli, deoarece arbitrii nici daca ar vrea, nu ar putea urmari tot ce se intampla pe teren, iar atunci cand vad, posibilitatea de a gresi este extrem de mare. Corectitudinea paleste in fata erorii si dubiului, iar asta nu are nici o legatura cu simbolistica si definitia sportului.